joi, 11 decembrie 2008

Sarmale cu orez in foi de vita

foi de viþã proaspete ­ 500 g unturã/ulei ­ 100 g (ml)
ceapã ­ 150 g orez ­ 125 g
fãinã ­ 30 g ouã ­ 1 bucatã
borº ­ 500 ml iaurt ­ 100 g
mãrar verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Foile de viþã proaspete se curãþã
de codiþe, se spalã ºi se opãresc. Orezul se alege de impuritãþi ºi se spalã în mai
multe ape. Fãina se cerne. Mãrarul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Oul
se spalã sub jet de apã rece. Borºul se fierbe ºi se strecoarã. Ceapa se înãbuºã în
50 g unturã (sau ulei) ºi 50 ml apã. Se adaugã sare, orez, 100 ml apã ºi se continuã
înãbuºirea. Se rãceºte, se adaugã oul, mãrarul verde, piper, sare ºi se amestecã
pentru omogenizare. Se umplu foile de viþã ºi se ruleazã, introducând capetele
spre interior. Se aºeazã într­o cratiþã; peste ele se toarnã borºul ºi se fierb acoperite
cca 20 minute. Separat, se dizolvã fãinã în 50 ml apã, se adaugã restul de unturã
(ulei) ºi se toarnã deasupra sarmalelor. Se continuã fierberea cca 25 minute în
vas acoperit cu capac. La sfârºit se introduc la cuptor pentru câteva minute.
Se servesc calde, cu iaurt deasupra.

Niciun comentariu: