miercuri, 17 decembrie 2008

Scrumbii in pergament

scrumbii proaspete 800g ulei 100ml
ceapã ­ 200 g lãmâie ­ 200 g
roºii proaspete/conservã ­ 300 g/200 g sare ºi piper dupã gust
Scrumbiile se curãþã, se spalã ºi se sãreazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc ºi se taie felii.
Lãmâia se spalã ºi se taie felii. Scrumbiile se ung cu 50 ml de ulei, se presarã cu
piper, se împacheteazã în hârtie pergament unsã cu ulei ºi se frig pe grãtar sau la
cuptor. Ceapa se înãbuºã în 50 ml ulei ºi 100 ml apã, se adaugã roºiile ºi se fierb
cca 5 minute.
Se serveºte cald, cu felii de lãmâie ºi sos de ceapã cu roºii deasupra.

Niciun comentariu: