luni, 1 decembrie 2008

Scoici

4 gălbenuşuri, 200 g smântână, 50 ml de apă, o lingură de untură, 500-600 g
făină, sare şi 1 pachet de margarină, pentru uns. Se face un aluat potrivit, care se
împarte în cinci părţi egale. Fiecare parte se întinde cu sucitorul şi se stropeşte cu
câte 50 g margarină topită, după care se lasă timp de 2 ore la rece sau de seara până
dimineaţa.
Crema - 4 albuşuri şi 300 g zahăr se bat bezea, împreună cu zeama de la o lămâie.
Se întinde foaie şi se taie sub formă de pătrate, ca la colţunaşi. Pe mijlocul pătratului,
se pune câte o linguriţă de bezea şi o bucăţică de nucă sau un cubuleţ de rahat. Se
unesc colţurile laterale şi se dă forma unei bărcuţe sau scoici.

Niciun comentariu: