joi, 4 decembrie 2008

Snitel vegetarian din cartofi

Ingrediente:
­750 g morcovi
150 g þelinã rãdãcinã
­1 kg cartofi
200 g pãtrunjel rãdãcinã
­200 g pãstârnac rãdãcinãouã
4 oua
­75 g ­ fãinã
100 g ceapã
1 legãturã pãtrunjel verde
200 ml ­ ulei
­50 g pesmet
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Morcovii, þelina, pãtrunjelul rãdãcinã ºi pãstârnacul se curãþã, se spalã, se
introduc în apã cu sare, se fierb ºi se taie cuburi mici. Ceapa se curãþã, se spalã ºi
se taie mãrunt. Jumãtate din cantitatea de cartofi se spalã, se introduc în apã cu
sare ºi se fierb în coajã, se curãþã ºi se paseazã sau se dau prin maºina de tocat.
Restul cantitãþii de cartofi se curãþã, se spalã, se taie cuburi ºi se fierbe în apã cu
sare. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã. Ceapa
se înãbuºã în 50 ml ulei, se amestecã cu legumele tãiate (morcovi, þelinã, pãtrunjel
rãdãcinã, pãstârnac), se adaugã cartofii pasaþi, 2 ouã, sare, piper, pãtrunjel verde
ºi se amestecã. Se modeleazã în formã de ºniþel. Se trec prin fãinã, restul de ouã
bãtute, pesmet ºi se frig în ulei.
Se serveºte cald, cu garniturã de cartofi natur cu pãtrunjel verde ºi unt topit
deasupra.

Niciun comentariu: