miercuri, 17 decembrie 2008

Somn cu ciuperci si sos de smantana

Ingrediente:
200 g ciuperci proaspete sau 100 g conservã
700 g filé de somn
50 g fãinã ­
­ 2 ouã
100 g ceapã ­
­ 250 g ulei
50 g cascaval ­
­250 g smântânã
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Fileul de somn se spalã, se porþioneazã si se sãreazã. Ciupercile proaspete
se curãþã, se spalã în mai multe ape si se taie lame. Dacã se folosesc ciuperci din
conservã, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apã rece si se taie lame.
Ceapa se curãþã, se spalã si se taie fâsii subþiri. Caºcavalul se curãþã de coajã si se
rade. Fãina se cerne. Ouãle se spalã, se fierb de consistenþã tare, se curãþã de
coajã si se taie sferturi. Ciupercile ºi ceapa se înãbusã în 50 ml ulei si 50 ml apã.
Pestele se trece prin fãinã si se prãjeste în 200 ml ulei. Bucãþile de peste prãjit se
aseazã pe o tavã unsã cu ulei; deasupra se toarnã sos de smântânã, se adaugã
ceapã, ciuperci si felii de ou. Se presarã cascaval ras si se introduce la cuptor
pentru gratinare (cca 10 minute).
Se serveºte cald, cu diferite garnituri.

Niciun comentariu: