miercuri, 17 decembrie 2008

Somn cu rosii

Ingrediente:
700 g filé de somn
150 ml ulei
1 legãturã pãtrunjel verde ­
200 ml suc de roºii ­
800 g rosii proaspete sau 600 g în bulion ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Fileul de somn se spalã, se portioneazã si se sãreazã. Rosiile proaspete se
spalã, se opãresc, se decojesc si se taie felii. Pãtrunjelul verde se spalã si se taie mãrunt. Bucãtile de peste unse cu 50 ml ulei se aseazã într­o tavã si se introduc la cuptor cca 15 minute. Rosiile se înãbusã în 100 ml ulei, se adaugã suc de rosii si sare. Peste sosul format se aseazã bucãtile de peste, iar tava se introduce la cuptor cca 10 minute.
Se serveste cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: