joi, 4 decembrie 2008

Sos de mere

Ingrediente:
500 g mere
50 g unt
50 g fãinã
75 g smântânã
25 g zahãr ­ sare dupã gust
25 ml suc de lãmâie sau 1 g sare de lãmâie

Mod de preparare:
Merele se spalã, se curãþã de coajã si seminþe, se taie felii subþiri si se þin în
apã rece acidulatã, împreunã cu o parte din sucul de lãmâie sau sarea de lãmâie.
Fãina dizolvatã în 50 ml apã se toarnã peste untul topit. Se adaugã smântâna,
amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloase. În sosul care s­a format se
introduc feliile de mere, sarea si se fierb 10 minute la foc moderat. Când sosul
este fiert se adaugã restul de suc de lãmâie.
Se serveste la rasol (de pasãre, vitã, etc.) s.a.

Niciun comentariu: