joi, 4 decembrie 2008

Sos de tarhon universal

Ingrediente:
­50 g tarhon verde ­
50 g fãinã
2 gãlbenuºuri ouã ­
­ 250 ml lapte
­10 ml oþet
10 g zahãr
150 ml ­ supã de oase­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Se separã albuºurile de gãlbenuºuri, tarhonul se spalã, se aleg frunzele, se
taie ºi se opãresc. Fãina se cerne, se dizolvã în 100 ml lapte ºi se toarnã peste cele
50 g margarinã topitã, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaºe. Se
adaugã treptat ºi restul de lapte (150 ml), supa de oase, gãlbenuºurile, continuând
baterea circa 8-­10 minute. Dacã este necesar, sosul obþinut se strecoarã. Se adaugã
zahãr, frunze de tarhon, sare ºi oþet. Se mai fierbe circa 2­-3 minute ºi se ia de pe
foc. Deasupra, se pun bucãþi de margarinã (10-­20 g) pentru a nu se forma crustã.
Se serveºte cald, la rasol din carne de vitã, pasãre, limbã.

Niciun comentariu: