miercuri, 3 decembrie 2008

Sos pentru fripturi inabusite(vanatoresc)

­Ingrediente:
300 g sos tomat
­25 ml esenþã de oase (glâce)
­25 g ceapã
25 g morcovi
25 g pãstârnac
­300 g ciuperci proaspete sau 175 g conservã
­ 25 g unt
50 ml vin rosu
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt si se opãreste. Ciupercile se spalã,
se curãþã si se taie felii subþiri. Când se folosesc ciuperci din conservã, se clãtesc
cu apã rece. Morcovii si pãstârnacul se spalã, se curãþã si se cresteazã. Ceapa si
ciupercile se înnãbusã în unt. Se adaugã cca 200 ml apã fiartã, sare, piper, vin,
esenþã de oase si se fierb 7­-8 minute la foc moderat. Separat, se fierbe cca 10
minute sosul tomat cu morcovii si pãstârnacul, dupã care se scot legumele. Sosul
tomat fiert se toarnã peste ciuperci si se continuã fierberea cca 2­-3 minute.
Se serveste cald, la fripturile înnãbusite.

Niciun comentariu: