joi, 4 decembrie 2008

Sos picant

Ingrediente:
­400 g sos brun
75 g castraveþi în oþet
­ 25 g unt
50 g ceapã
25 g muºtar
25 ml vin alb
25 ml oþet
­ sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt ºi se opãreºte. Castraveþii se spalã,
se curãþã de coajã ºi seminþe, se taie foarte mãrunt ºi se storc. Ceapa, muºtarul ºi
piperul se fierb cca 8 minute în 150 ml apã. Se adaugã la sosul brun ºi se fierb
încã 3 minute. Se strecoarã printr­o sitã foarte finã. La sos se adaugã castraveþii
ºi se fierb împreunã 5­7 minute. La sfârºit se adaugã vin, unt ºi sare.
Se serveºte cald, la preparate din carne de vitã, porc ºi limbã.

Niciun comentariu: