joi, 4 decembrie 2008

Sos unguresc

Ingrediente:
350 ml supã de oase sau 350 ml apã ºi 1/2 cub MAGGI de vitã
100 g ceapã ­
75 g smântânã ­
50 g ulei
50 g ­ fãinã ­
­ 2 g boia de ardei dulce
50 ml vin alb ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Ceapa se curãþã, se spalã, se opãreºte, se îndepãrteazã apa. Fãina se cerne.
Ceapa se înãbuºã în ulei, cu 50 ml apã, se adaugã fãina dizolvatã ºi supa de oase.
Se amestecã continuu pentru a nu se forma cocoloaºe. Când ceapa este bine
fiartã, sosul se paseazã ºi se fierbe din nou, adãugând smântânã, boia, sare dupã
gust ºi, spre sfârºit, vinul.
Se serveºte cald, la preparate din fripturã de vitã, pasãre, miel.

Niciun comentariu: