joi, 11 decembrie 2008

Spanac cu ciuperci gratinate

spanac proaspãt/conservã ­ 1,5 kg/600 g unt ­ 100 g
ciuperci proaspete/conservã ­ 200 g/100 g fãinã ­ 80 g
1 cub MAGGI de ciuperci lapte 200ml
pesmet 50g caºcaval ­ 200 g
sare dupã gust
Spanacul proaspãt se curãþã, se spalã în mai multe ape, se introduce în apã
clocotitã cu sare, se fierbe, se scurge, se rãceºte ºi se toacã mãrunt. Dacã se
foloseºte spanac conservat, acesta se scurge de lichid, se spalã ºi se toacã mãrunt.
Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã în mai multe ape, se introduc în apã cu
sare, se fierb, se scurg, se rãcesc ºi se taie lame. Ouãle se spalã. Caºcavalul se
curãþã de coajã ºi se rade. În 50 g unt de înãbuºã fãina dizolvatã în 100 ml lapte
rece; se adaugã sare, restul de lapte, cubul MAGGI ºi se continuã fierberea,
amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerãri. Se adaugã ouãle. Ciupercile
se înãbuºã separat în 50 g unt. În sosul format, se adaugã ciupercile, spanacul,
sare ºi jumãtate din cantitatea de caºcaval ras. Compoziþia formatã se aºeazã
într­o tavã unsã cu unt ºi tapetatã cu pesmet. Se presarã caºcaval ras deasupra ºi
se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: