duminică, 7 decembrie 2008

Sufleu de cartofi

Ingrediente:
1 kg cartofi ­
100 g ceapã ­
3 ouã ­
300 ml ulei

Mod de preparare:
Cartofii se spalã, se decojesc, se spalã din nou, se scurg ºi se rad într­un
castron (pe partea finã a rãzãtoarei). Ceapa se curãþã, se spalã ºi se rade. Ouãle se
spalã ºi se bat cu telul; se adaugã sare. Uleiul se pune la încins. Aluatul se ia cu
lingura, se modeleazã în formã de rondele cât mai subþiri ºi se pune la prãjit în
ulei. Se rumenesc crocant, câte trei minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie, se
lasã la scurs ºi se servesc imediat.
Locuitorii de pe Rhin consumã acest preparat cu marmeladã de mere. Se
mai poate servi cu felii de pâine neagrã unse cu unt.

Niciun comentariu: