joi, 11 decembrie 2008

Sufleu de spanac

­Ingrediente:
1 kg spanac proaspãt sau 400 g conservã
­7 ouã
125 g fãinã ­
­ 100 gmargarinã sau ­ 100 g unt
­500 ml lapte
150 g cascaval ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Spanacul verde se curãþã, se spalã în mai multe ape, se scurge, se introduce
în apã clocotitã cu sare si se fierbe, se scurge din nou, se rãceste si se taie mãrunt.
Dacã se foloseste spanac conservat, se scurge de lichid, se spalã si se taie mãrunt.
Cascavalul se curãþã de coajã si se rade. Ouãle se spalã; se separã albusurile de
gãlbenusuri. În 75 g unt sau margarinã, se adaugã fãina dizolvatã în 100 ml lapte
rece, sare si se fierbe cca 5 minute. La sosul obþinut se adaugã gãlbenusurile,
albusurile bãtute spumã, spanacul, cascavalul si se amestecã pentru uniformizare.
Albusurile bãtute spumã, se adaugã în compoziþie, amestecând usor si totul se
toarnã în forme (de câte o porþie), unse cu unt sau margarinã; se introduce la
cuptor la foc iute, pânã se rumeneste.
Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu: