sâmbătă, 13 decembrie 2008

Sufleu de varza

varzã acrã ­ 1 kg ceapã ­ 100 g
ulei ­ 100 ml pastã de roºii ­ 70 g
supã de oase ­ 50 ml cartofi ­ 500 g
carne de porc ­ 400 g castraveþi muraþi ­ 100 g
unt ­ 40 g foi de dafin ­ 1 frunzã
pesmet ­ 50 g sare ºi piper dupã gust
Se scoate cotorul la varzã acrã, se spalã ºi se taie fin. Ceapa se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Pasta de roºii se dilueazã în 50 ml de supã de oase.
Cartofii se curãþã, se spalã, se taie cuburi, se fierb în apã cu sare 10 minute ºi se
scurg. Carnea se taie cuburi. Castraveþii acri se spalã ºi se taie cuburi. Ceapa se
prãjeºte în 35 ml ulei. Se adaugã pastã de roºii diluatã în supã de oase, varzã ºi
condimente. Se înãbuºesc 20 de minute. Carnea se prãjeºte în uleiul rãmas (bine
încins). În tava unsã cu unt se aranjeazã pe straturi varza, cartofii, castraveþii
tãiaþi ºi carnea. Se acoperã cu varzã acrã. Peste varzã se pun bucãþele mici de unt,
foaie de dafin ºi se presarã pesmetul. Se coace 20 de minute.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: