joi, 11 decembrie 2008

Sufleu de vinete

Ingrediente:
800 g vinete
200 g margarinã sau 200 g unt
3 ouã
125 ml lapte
100 g fãinã ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Vinetele se fierb, se curãþã, se scurg si se toacã cu un satâr de lemn. Ouãle se
spalã; se separã gãlbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spumã. În 75 g unt
sau margarinã topitã, se înãbusã fãina dizolvatã în 70 ml lapte rece, amestecând
continuu. Se adaugã restul de lapte, sare si se fierbe cca 5 minute. În sosul obþinut
se pun gãlbenusuri, vinete si se amestecã. Albusurile bãtute spumã se adaugã în
compoziþie, amestecând usor. Compoziþia obþinutã se toarnã într­-o tavã unsã cu
unt sau margarinã si se introduce la cuptor la foc iute, pânã se rumeneste.
Se serveste cald.

Niciun comentariu: