luni, 8 decembrie 2008

Supa cu cartofi si ciuperci

supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 2 cuburi MAGGI de vitã ºi 1 de ciuperci
cartofi 500
g ciuperci proaspete 250 g
morcovi ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac ­ 100 g ceapã ­ 100 g
roºii ­ 150 g pastã de tomate ­ 25 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã iaurt/smântânã ­ 200 g/100 g
ouã ­ 3 gãlbenuºuri fãinã ­ 20 g
Cartofii se spalã, se curãþã, se spalã din nou ºi se taie cuburi. Ciupercile se
curãþã, se spalã ºi se taie lame. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se opãreºte. Morcovii,
pãstârnacul ºi pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se spalã, se opãresc, se decojesc ºi
se taie felii rotunde. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Se separã albuºul de
gãlbenuº. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Se preparã supa de oase. Morcovii, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã ºi ceapa se
înãbuºã cca 15 minute în ulei ºi 100 g supã de oase, împreunã cu cartofii,
ciupercile, sarea ºi piperul. Când legumele sunt aproape fierte se adaugã roºii,
pastã de tomate, fãina dizolvatã în iaurt sau smântânã; se amestecã cu gãlbenuºurile
de ou ºi puþinã supã. Se fierb 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: