luni, 8 decembrie 2008

Supa cu conopida

supã de oase* ­ 1,3 l sau 1,3 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
conopidã ­ 800 g ulei ­ 50 ml
smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g lapte ­ 150 ml
fãinã ­ 30 g orez ­ 50 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
Conopida se curãþã, se spalã ºi se þine în apã cu sare. Laptele se fierbe ºi se
rãceºte. Fãina se cerne. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã ºi se fierbe în apã.
Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Se preparã supa de oase ºi
se fierbe împreunã cu conopida. Din fãinã, ulei, lapte rece ºi smântânã se preparã
o compoziþie care se adaugã la supa de oase, amestecând continuu, pentru a nu se
forma cocoloaºe. Când conopida este aproape fiartã se adaugã orez, sare ºi piper
ºi se continuã fierberea încã 3 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: