luni, 8 decembrie 2008

Supa cu fasole boabe si costita

pãtrunjel ºi pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g fãinã ­ 25 g
roºii proaspete/conservã ­ 400 g/200 g morcovi ­ 100 g
fasole boabe ­ 250 g ceapã ­ 100 g
þelinã rãdãcinã ­ 100 g iaurt ­ 200 g
costiþã afumatã ­ 300 g sare dupã gust
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
Fasolea boabe se alege de impuritãþi, se spalã ºi se lasã 12 ore în apã rece.
Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt ºi se opãreºte. Morcovii, þelina,
pãstârnacul ºi pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Costiþa
afumatã se taie cuburi. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Fasolea se
fierbe cca 15 minute. Apa se îndepãrteazã, se înlocuieºte cu o alta fierbinte ºi se
continuã fierberea. Când fasolea este fiartã pe jumãtate se adaugã ceapa, morcovii,
þelina, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã ºi se continuã fierberea. Costiþa afumatã
se înãbuºã în 100 ml apã ºi se adaugã în supã împreunã cu roºiile. Spre sfârºit, se
adaugã fãinã amestecatã cu iaurt ºi sare.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: