luni, 8 decembrie 2008

Supa cu galuste din gris

supã de oase* ­ 2,3 l sau 2,3 l apã ºi 5 cuburi MAGGI de vitã
griº ­ 150 g ouã ­ 2 bucãþi
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare ºi piper boabe dupã gust
Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Se separã albuºurile de gãlbenuºuri.
Pãtrunjelul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Supa de oase se fierbe. Gãluºtele
se preparã astfel: într­un vas, albuºurile se bat bine cu telul, se adaugã gãlbenuºurile
ºi, puþin câte puþin, o parte din cantitatea de griº, pânã se obþine o compoziþie
omogenã. Se formeazã gãluºte cu linguriþa ºi se pun într­un vas cu apã clocotitã
ºi sare. În timpul fierberii, vasul se acoperã cu capac ºi se adaugã puþinã apã rece.
Dupã fierbere, gãluºtele se introduc în supa de oase fierbinte, la care se adaugã
sare ºi piper.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: