luni, 8 decembrie 2008

Supa cu praz (Germana)

supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
praz 900g cartofi 150 g
iaurt 200g lapte 500 ml
fãinã ­ 30 g pãtrunjel ­ 1 legãturã
sare ºi piper dupã gust

Prazul se curãþã, se spalã ºi se taie rondele. Cartofii se spalã, se curãþã, se
spalã din nou ºi se taie cuburi. Laptele se fierbe. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde
se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Se preparã supa de oase. În supã se adaugã
cartofi, praz, piper ºi se fierb cca 10 minute. Când legumele sunt fierte în supã se
adaugã treptat fãina dizolvatã în lapte rece, iaurt ºi sare. Se continuã fierberea
cca 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel rece deasupra.

Niciun comentariu: