luni, 8 decembrie 2008

Supa cu praz si cartofi

supã de oase* ­ 1,8 l sau 1,8 l apã ºi 4 cuburi MAGGI de vitã
praz ­ pâine albã ­ 150 g caºcaval ­ 50 g
ulei ­ 50 ml sare ºi piper
Prazul se curãþã, se spalã ºi se taie rondele. Cartofii se spalã, se curãþã, se
spalã din nou ºi se taie rondele. Pâinea albã se taie felii subþiri, care se stropesc
cu 25 ml ulei ºi se rumenesc la cuptor. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Se
preparã supa de oase. Prazul se înãbuºã în 25 ml ulei cu 50 g supã. Supa de oase
se fierbe cu cartofii ºi prazul înãbuºit. La sfârºit de fierbere se adaugã sare. Când
supa este fiartã, deasupra se adaugã feliile de pâine, caºcavalul ras ºi piperul. Se
introduce la cuptor cca 5 minute.
Se serveºte fierbinte.

Niciun comentariu: