luni, 8 decembrie 2008

Supa de ciuperci sau bureti

ciuperci/bureþi ­ 700 g morcovi ­ 150 g
unturã ­ 50 g fãinã ­ 40 g
ceapã ­ 50 g mãrar ­ 1 legãturã
smântânã ­ 100 g 2 cuburi MAGGI de ciuperci
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g sare ºi piper
Ciupercile se curãþã, se spalã în mai multe ape ºi se taie lame. Morcovii se
curãþã, se spalã ºi se taie rondele. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Mãrarul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Morcovul, pãtrunjelul rãdãcinã ºi bureþii se pun în 2 l apã
clocotitã cu sare ºi cuburile MAGGI. Într­o tigaie se topeºte untura; când s­a
încins, se adaugã fãinã ºi se prãjeºte puþin. Se adaugã ceapã ºi dupã 1­2 minute se
stinge cu puþinã apã. Se lasã sã fiarbã 5 minute. Se adaugã la supã ºi, dupã 5
minute, se ia de pe foc. Se adaugã smântâna. Este de preferat ca fãina sã fie
înlocuitã de gãlbenuº de ouã ºi smântânã.
Se serveºte fierbinte, cu mãrar verde deasupra.

Niciun comentariu: