luni, 8 decembrie 2008

Supa de fasole verde

fasole verde ­ 700 g slãninã afumatã ­ 100 g
ceapã ­ 100 g pãtrunjel ­ 1 legãturã
frunze de þelinã ­ 2­3 frunze smântânã ­ 100 g
usturoi ­ 3­4 cãþei roºii ­ 200 g
fãinã ­ 40 g sare dupã gust
Fasolea se curãþã, se spalã ºi se taie bucãþi. Slãnina se taie mãrunt. Ceapa se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Pãtrunjelul, þelina se spalã ºi se taie mãrunt. Roºiile
se spalã ºi se taie felii. Usturoiul se curãþã ºi se taie mãrunt. Fasolea se fierbe cu sare
în 2 l apã clocotitã. Slãnina se prãjeºte ºi se pune la fasole (în timp ce fierbe). În
untura rãmasã se adaugã fãinã, se prãjeºte puþin, apoi se pun ceapa, þelina ºi pãtrunjelul.
Se stinge cu apã. Se pun roºiile ºi, dupã ce au clocotit, se adaugã peste fasole. Se fierb
împreunã 10 minute, dupã care se dau la o parte de pe foc. Se adaugã usturoiul ºi
smântâna. Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: