marți, 9 decembrie 2008

Supa de varza

supã de oase* ­ 1 l sau 1 l apã ºi 2 cuburi MAGGI de vitã
varzã albã ­ 1 kg ceapã ­ 100 g
morcovi ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
fidea ­ 150 g smântânã/iaurt ­ 50 g/100 g
sare dupã gust
Varza se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Morcovii ºi þelina se curãþã, se spalã
ºi se taie fâºii înguste. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt, se opãreºte. Apa
se îndepãrteazã. Fideaua se fierbe ºi se trece prin jet de apã rece. Se preparã supa
de oase. Varza, morcovii, þelina ºi ceapa se înãbuºã în ulei cu 50 ml supã de oase.
Se adaugã restul de supã, sarea ºi se fierb împreunã. Aproape de final, se adaugã
fideaua.
Se serveºte fierbinte cu smântânã sau iaurt deasupra.

Niciun comentariu: