marți, 9 decembrie 2008

Supa din carne de gaina cu taitei

carne de gãinã ­ 700 g tãiþei de casã ­ 250 g
morcovi ­ 150 g pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
ceapã ­ 100 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare ºi piper boabe dupã gust 3 cuburi MAGGI de gãinã
Gãina se curãþã, se trece prin flacãrã ºi se spalã. Morcovii, þelina, pãtrunjelul
rãdãcinã, pãstârnacul ºi ceapã se spalã ºi se cresteazã. Fãina se cerne. Ouãle se
trec prin jet de apã rece. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Carnea se
fierbe în apã cu sare (2 l) ºi se spumeazã. Se adaugã ceapa, morcovii, þelina,
pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã, cuburile MAGGI ºi piperul boabe. Dupã
fierbere, carnea ºi legumele se scot în alt vas ºi se folosesc la alt preparat. Tãiþeii
se fierb în apã cu sare, se trec sub jet de apã rece ºi se introduc în supã.
Se serveºte fierbinte cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: