marți, 9 decembrie 2008

Supa din carne de gaina cu zdrente

carne de gãinã ­ 700 g ouã ­ 2 bucãþi
ceapã ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac ­ 100 g morcovi ­ 150 g
þelinã rãdãcinã ­ 50 g sare ºi piper boabe dupã gust
3 cuburi MAGGI de gãinã
Gãina se trece prin flacãrã ºi se spalã. Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã,
pãstârnacul, þelina ºi ceapa se curãþã, se spalã ºi se cresteazã. Ouãle se trec prin
jet de apã rece. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Carnea se
fierbe în 2 l de apã cu sare ºi se spumeazã. Se adaugã ceapã, morcovi, pãtrunjel
rãdãcinã, pãstârnac, þelinã, cuburile MAGGI ºi boabe de piper. Dupã fierbere,
carnea ºi legumele se scot în alt vas. Din fãinã, ou ºi supã se pregãteºte o
compoziþie mai groasã, care se toarnã cu ajutorul unui cornet în supa fierbinte,
formându­se zdrenþe. Se continuã fierberea încã 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: