marți, 9 decembrie 2008

Supa din carne de pui cu galuste

carne de pui ­ 700 g ouã ­ 2 bucãþi
griº ­ 150 g morcovi ­ 150 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
þelinã rãdãcinã ­ 50 g ceapã ­ 100 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã 3 cuburi MAGGI de gãinã
sare ºi piper boabe dupã gust
Carnea se spalã, se trece prin flacarã ºi se spalã. Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã,
pãstârnacul, þelina ºi ceapa se curãþã, se spalã ºi se cresteazã. Ouãle se spalã sub jet
de apã rece ºi se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Pãtrunjelul verde se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Carnea se fierbe în 2 l de apã cu sare ºi se spumeazã. Se
adaugã ceapã, morcovi, pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã, þelinã, cuburile MAGGI ºi
piper boabe. Dupã fierbere, carnea ºi legumele se scot. Supa se strecoarã.
Se preparã gãluºtile ­ în albuºurile bãtute spumã se adaugã treptat griºul ºi
apoi se sãreazã. Se obþine o compoziþie din care se formeazã gãluºti. Se fierb în
apã cu sare ºi se introduc în supã.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: