marți, 9 decembrie 2008

Supa din carne de pui (rasol) cu taitei

carne de pui ­ 500 g tãiþei ­ 400 g
morcovi ­ 150 g pãstârnac rãdãcinã ­ 150 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 150 g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
ceapã ­ 100 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare ºi piper boabe dupã gust 3 cuburi MAGGI de gãinã
Carnea se spalã. Morcovii, pãstârnacul, pãtrunjelul rãdãcinã, þelina ºi ceapa
se curãþã, se spalã ºi se cresteazã. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Carnea se fierbe în 2 l de apã cu sare ºi se spumeazã. Se adaugã ceapã,
morcovi, pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã, þelinã, cuburile MAGGI ºi piper. Dupã
fierbere, carnea ºi legumele se scot din vas. Supa se strecoarã. Carnea se
porþioneazã în 5 bucãþi ºi se introduce în supã. Se adaugã tãiþeii fierþi în apã cu
sare ºi trecuþi prin jet de apã.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: