marți, 9 decembrie 2008

Supa din carne de vita cu galusti

carne de vitã ­ 450 g ouã ­ 2 bucãþi
griº ­ 100 g caºcaval ­ 50 g
brânzã de vaci ­ 100 g morcovi ­ 150 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 150 g pãstârnac rãdãcinã ­ 150 g
þelinã rãdãcinã ­ 50 g ceapã ­ 100 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
2 cuburi MAGGI de vitã
Carnea se curãþã, se spalã. Þelina, morcovii, ceapa, pãtrunjelul rãdãcinã ºi
pãstârnacul se curãþã, se spalã ºi se cresteazã. Ouãle se trec prin jet de apã rece ºi
se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Carnea se fierbe în cca 2,5 l apã
cu sare. Se spumeazã. Când carnea este fiartã pe jumãtate, se adaugã legumele,
cuburile MAGGI ºi se continuã fierberea (punem ºi piper). Dupã fierbere se
scoate carnea ºi piperul. Supa se strecoarã.
Se preparã gãluºtile ­ gãlbenuºurile se bat într­un vas; treptat, se adaugã
griº, brânzã de vaci, caºcaval ras, sare ºi albuºurile bãtute spumã. Se formeazã
gãluºti care se pun la fiert în apã cu sare. Dupã ce au fiert, se adaugã în supã.
Supa se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: