marți, 9 decembrie 2008

Supa din carnede vita cu ravioli

carne de vitã ­ 350 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 100 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
morcovi ­ 150 g ceapã ­ 100 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare dupã gust
2 cuburi MAGGI de vitã

pentru Ravioli:
carne de vitã ­ 100 g fãinã ­ 150 g
ouã ­ 2 bucãþi piper mãcinat ºi boabe, dupã gust
Carnea se curãþã de pieliþe ºi se spalã. Morcovii, þelina, pãtrunjelul rãdãcinã,
pãstârnacul ºi ceapa se curãþã, se spalã ºi se cresteazã. Pãtrunjelul verde se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Fãina se cerne. Carnea se fierbe în cca 2-­3 l de apã cu
sare. Se spumeazã. Când carnea este pe jumãtate fiartã, se adaugã morcovi, þelinã,
pãtrunjel rãdãcinã, pãstârnac, ceapã, cuburile MAGGI ºi piper boabe. Dupã
fierbere, carnea ºi legumele se scot în alt vas.
Separat, se preparã Ravioli ­ fãinã, 1 ou ºi sare, din care se face o cocã.
Carnea fiartã ºi rãcitã (120 g se dã prin maºina de tocat) se amestecã cu 1 ou, sare
ºi piper. Coca se întinde sub forma unor pãtrate de 3­-4 cm, care se umplu cu
compoziþia de carne ºi se împãturesc în formã de triunghi, presând bine marginile.
Ravioli se fierb în apã clocotitã cu sare timp de 15 minute. Se adaugã în supã.
Se serveºte cu câte 2­-3 ravioli la porþie ºi pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: