marți, 9 decembrie 2008

Supa din cartofi

supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
cartofi ­ 500 g ceapã ­ 100 g
morcovi ­ 50 g varzã albã ­ 100 g
pãstârnac ­ 50 g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã ulei ­ 30 ml
fãinã ­ 30 g boia de ardei dulce ­ 5 g
ouã ­ 3 gãlbenuºuri smântânã/iaurt ­ 100 g/200 g
pastã de tomate ­ 30 g sare ºi piper dupã gust
Cartofii se spalã, se curãþã, se spalã din nou ºi se taie cuburi. Þelina, morcovii,
pãtrunjelul rãdãcinã ºi pãstârnacul se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Fãina se
cerne. Varza se curãþã, se spalã ºi se taie felii subþiri. Ceapa se curãþã, se spalã, se
taie mãrunt ºi se opãreºte. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Se preparã supa de oase. Ceapa, morcovii, þelina, varza, pãtrunjelul rãdãcinã ºi
pãstârnacul se înãbuºã în ulei cu 50 ml supã. Cartofii se introduc în supã ºi se
fierb. Când sunt fierþi pe jumãtate se adaugã legumele înãbuºite, boia de ardei,
sare ºi piper dupã gust, continuând fierberea. Se adaugã fãina dizolvatã în iaurt
sau smântânã, împreunã cu gãlbenuºurile ºi pasta de tomate. Se mai fierb 5 minute.
Se serveºte fierbinte cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: