marți, 9 decembrie 2008

Supa din legume

supã de oase* ­ 1,1 l sau 1,1 l apã ºi 2 cuburi MAGGI de vitã
fidea 30 g cartofi 300 g
morcovi 100 g þelinã rãdãcinã ­ 200 g
pãstârnac ­ 50 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 50 g
ceapã ­ 100 g varzã albã ­ 100 g
mazãre conservã ­ 100 g roºii ­ 150 g
ardei gras ­ 150 g ulei ­ 100 ml
pastã de tomate ­ 30 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare ºi piper dupã gust
Cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi mici. Morcovii, pãtrunjelul
rãdãcinã, pãstârnacul ºi þelina se curãþã, se spalã ºi se taie bucãþi lungi de cca 2
cm ºi late de 0,5 cm. Varza albã se curãþã, se spalã ºi se taie în fâºii. Ceapa se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ardeiul gras se curãþã, se spalã ºi se taie fâºii.
Mazãrea conservã se scurge de apã ºi se trece prin jet de apã rece. Pãtrunjelul
verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Fideaua se fierbe ºi se trece prin jet de
apã rece. Pasta de tomate se dilueazã cu apã. Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã,
pãstârnacul, þelina, ceapa ºi ardeiul gras se înãbuºã în ulei cu 50 g supã de oase,
piper ºi sare ºi se continuã fierberea. Când legumele sunt fierte pe jumãtate, se
adaugã cartofii. Înainte de sfârºitul fierberii se adaugã varzã, mazãre, roºii, fidea,
pastã de tomate ºi se mai fierb 8 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: