marți, 9 decembrie 2008

Supa din rosii cu orez

roºii proaspete/conservate ­ 1,5 kg/700 g
supã de oase* ­ 1 l sau 1 l apã ºi 2 cuburi MAGGI de vitã
morcovi 100g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
ceapã ­ 100 g ardei gras ­ 50 g
fãinã ­ 50 g orez ­ 100 g
zahãr ­ 50 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare dupã gust
Roºiile proaspete se spalã ºi se taie în sferturi. Þelinã ºi morcovii se curãþã,
se spalã ºi se taie felii. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie felii, se opãreºte ºi se
îndepãrteazã apã. Ardeiul gras, se spalã ºi se taie fâºii. Pãtrunjelul verde se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Fãina se cerne. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã,
se fierbe ºi se trece sub jet de apã rece. Se preparã supa. Morcovii, þelina ºi ceapã
se înãbuºã în ulei cu 50 g supã. Se introduc roºiile ºi ardeiul gras ºi se fierb 15
minute. Se adaugã fãina dizolvatã în supa de oase, sare ºi se fierb 15 minute. Se
paseazã ºi se adaugã orez fiert, zahãr ºi se mai fierb 5 minute.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: