marți, 9 decembrie 2008

Supa gulas

Ingrediente:
450 g carne de vitã ­
1 ou
50 ml fãinã ­
400 g cartofi ­
­150 g ceapã
50 ml ulei ­
50 g pastã de tomate ­
­5 g c­himen
2 g boia de ardei dulce ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare dupã gust
2 cuburi MAGGI de vitã

Mod de preparare:
Carnea se curãþã si se spalã. Ceapa se curãþã, se spalã si se taie jumãtãþi.
Cartofii se curãþã, se spalã si se taie cuburi. Fãina se cerne. Ouãle se trec prin jet
de apã rece. Chimenul uscat se macinã. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã si se
taie mãrunt. Carnea de vitã se fierbe în 2­-2,5 l apã cu sare. Se spumeazã. Se
adaugã ceapã, cuburile MAGGI si se continuã fierberea. Când carnea este pe
jumãtate fiartã, se adaugã cartofii. Carnea fiartã se scoate în alt vas si se foloseste
la alt preparat. Separat, se înãbusã în ulei pastã de tomate diluatã în 100 ml apã,
boia de ardei si chimen. Se adaugã la supã.
Din fãinã, ou si sare se preparã o cocã din care se formeazã gãlusti care se
introduc în supã si se lasã sã fiarbã la foc mic.
Supa se serveste fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: