luni, 8 decembrie 2008

Supa italiana

Ingrediente:
­200 g fasole albã
100 g morcovi ­
100 g þelinã rãdãcinã
100 g pastã de tomate
100 g ceapã ­
­ 50 g macaroane
200 g costiþã afumatã
25 g usturoi ­
­1 legãturã pãtrunjel verde
sare dupã gust

Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spalã si se lasã în apã rece timp de 12 ore. Ceapa se curãþã,
se spalã, se taie mãrunt si se îndepãrteazã apa. Morcovii, þelina si usturoiul se
curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Costiþa se taie cuburi, care timp de 5 minute se
introduc la cuptor. Macaroanele se introduc în apã clocotitã cu sare, se fierb si se
trec prin jet de apã rece, apoi se taie bucãþi de cca 2­-3 cm. Usturoiul se curãþã si se
taie mãrunt. Fasolea se fierbe cca 15 minute, lichidul se îndepãrteazã si se înlocuieste
cu apã fierbinte. Când fasolea este fiartã pe jumãtate se pun morcovii, þelina, ceapa
si se continuã fierberea. Se adaugã sare, costiþã afumatã si se fierb cca 10 minute.
Se pun macaroanele, usturoiul, piperul mãcinat, pasta de tomate si sare. Se fierb
laolaltã 10 minute. Se serveste fierbinte, cu pãtrunjel verde presãrat deasupra.

Niciun comentariu: