marți, 9 decembrie 2008

Supa poloneza cu rosii

roºii proaspete/conservate ­ 1,5 kg/750 g
supã de oase* ­ 1,5 l sau 1,5 l apã ºi 3 cuburi MAGGI de vitã
þelinã frunze ­ 1 legãturã pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
ardei gras ­ 150 g zahãr ­ 20 g
fãinã ­100 g ouã ­ 3 bucãþi
pastã de tomate ­ 30 g sare dupã gust
Roºiile se spalã ºi se zdrobesc. Ardeii graºi se curãþã, se spalã ºi se taie felii.
Fãina se cerne. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Pãtrunjelul verde se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Frunzele de þelinã se spalã. Se preparã supa de oase.
Ardeii graºi, roºiile ºi frunzele de þelinã se fierb în supã. Când legumele sunt
fierte, se paseazã. Din ouã, fãinã, sare ºi puþinã apã se preparã o compoziþie care
se toarnã cu un cornet din hârtie în supa care fierbe. Se fierbe cca 5­7 minute ºi se
adaugã zahãr.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: