marți, 9 decembrie 2008

Supa (ragut) din pasare cu galusti

tacâmuri de pui 500 g pipote de pui 150 g
ouã ­ 1 bucatã fãinã ­ 100 g
ceapã ­ 100 g þelinã rãdãcinã ­ 50 g
morcovi ­ 100 g pãtrunjel rãdãcinã ­ 50 g
pãstârnac rãdãcinã ­ 50 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare ºi piper dupã gust 3 cuburi MAGGI de gãinã
Pipotele de pui se curãþã, se spalã ºi se opãresc. Tacâmurile de pui se spalã
ºi se porþioneazã. Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul ºi þelina se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Fãina se cerne. Ouãle se trec prin jet de apã rece.
Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Tacâmurile ºi pipotele se
fierb în cca 2 l de apã cu sare. Se spumeazã. Se adaugã morcovi, pãstârnac,
pãtrunjel rãdãcinã, þelinã, ceapã, cuburile MAGGI ºi piper. Din fãinã, ou ºi sare
se preparã o cocã din care se formeazã gãluºtile, care apoi se fierb separat în
puþinã supã. Dupã fierbere, se trec prin jet de apã rece ºi se adaugã în supã.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: