joi, 11 decembrie 2008

Telina cu masline

þelinã rãdãcinã ­ 1 kg ulei ­ 100 g
ceapã ­ 150 g mãsline ­ 200 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã pastã de tomate ­ 50 g
fãinã ­ 25 g lãmâie ­ 50 g
sare ºi piper dupã gust
Þelina se spalã, se curãþã, se spalã din nou ºi se taie felii groase de 2­-3 cm,
care se þin câteva minute în apã rece. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Mãslinele se introduc în apã clocotitã ºi se opãresc. Pãtrunjelul verde se spalã ºi
se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Lãmâia se spalã, se
extrage sucul din 50 g, iar restul se taie felii. Feliile de þelinã se înãbuºã în ulei ºi
se scot în alt vas. În uleiul încins se înãbuºã ceapã cu 100 ml apã; se adaugã fãinã
dizolvatã în 50 ml apã rece ºi pastã de tomate. Se completeazã cu apã ºi se fierbe
cca 10 minute. Sosul obþinut se strecoarã ºi se fierbe cu þelina. Se adaugã mãsline,
suc de lãmâie, piper ºi sare.
Preparatul se serveºte rece sau cald, cu pãtrunjel verde deasupra ºi felii de
lãmâie.

Niciun comentariu: