joi, 11 decembrie 2008

Telina cu sos de smantana

þelinã rãdãcinã ­ 750 g margarinã ­ 120 g
smântânã ­ 200 g fãinã ­ 50 g
lapte ­ 200 ml sare dupã gust
Þelina rãdãcinã se curãþã, se spalã ºi se taie felii subþiri, care se introduc
10-­15 minute în apã rece. Þelina se înãbuºã în 70 g margarinã cu 100 ml apã, se
adaugã sare, apã fiartã ºi se fierbe 10 minute. Fãina se dizolvã în 100 ml lapte, se
înãbuºã în 50 g margarinã ºi se amestecã continuu pentru a nu se forma aglomerãri.
Se adaugã ºi restul de lapte, smântânã ºi se continuã fierberea. Sosul obþinut se
strecoarã ºi se toarnã peste feliile de þelinã; totul se fierbe cca 10 minute. Se
serveºte cald.

Niciun comentariu: