miercuri, 31 decembrie 2008

Tocana bulgareasca de berbec

Ingrediente:
­700 g pulpã de berbec ­
50 g pastã de tomate
350 g ardei gras
1 g cimbru
100 g orez
15 g usturoi
300 g ceapã ­ ­
200 g unturã sau ­ 200 ml ulei
­25 ml vin rosu
1 legãturã pãtrunjel verde ­
400 g rosii proaspete sau 200 g conservã
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se spalã si se porþioneazã. Ceapa se curãþã, se spalã si se taie mãrunt.
Pasta de tomate se dilueazã cu 50 ml apã. Usturoiul se curãþã si se taie mãrunt.
Ardeii grasi se curãþã, se spalã si se taie fâsii. Rosiile proaspete se spalã, se
opãresc, se decojesc si se taie sferturi. Orezul se alege de impuritãþi si se spalã în
mai multe ape. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Bucãþile de
carne se înãbusã în 50 g unturã sau ulei cu cca 75 ml apã si se scot separat. În 100
g unturã sau ulei si 100 ml apã se înãbusã ceapa, dupã care se adaugã pastã de
tomate, usturoi, cimbru, ardei gras, sare, piper, bucãþile de carne, 500 ml apã si
se fierb cca 30 minute. Se adaugã orez, rosii, vin si se fierb la cuptor cca 15
minute, într­un vas acoperit.
Se serveste cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: