joi, 11 decembrie 2008

Tocana calugareasca

ciuperci proaspete/conservã ­ 150 g/100 g
ulei ­ 100 ml ceapã ­ 100 g
morcovi ­ 75 g þelinã rãdãcinã ­ 100 g
cartofi ­ 250 g mãsline ­ 100 g
orez 50g arpagic 100g
roºii proaspete ­ 200 g ardei gras ­ 100 g
vin alb ­ 50 ml pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
1 cub MAGGI de ciuperci sare dupã gust
Ceapa, morcovii, þelina se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Cartofii se spalã,
se curãþã de coajã, se spalã din nou ºi se taie cuburi. Ciupercile proaspete se
spalã bine, se curãþã ºi se taie lame (cele din conservã se scurg de lichid, se trec
prin jet de apã rece ºi se taie lame). Orezul se curãþã de impuritãþi, se spalã în mai
multe ape ºi se scurge. Arpagicul se spalã, se opãreºte ºi se curãþã. Pãtrunjelul
verde se spalã, se taie mãrunt. Ardeii se spalã, se curãþã de seminþe, se spalã din
nou ºi se taie felii înguste. Roºiile se spalã, se opãresc, se decojesc ºi se taie felii.
Arpagicul se înãbuºã în 50 ml ulei ºi 50 ml apã. Ceapa, morcovii, þelina se înãbuºã
în 50 ml ulei ºi 100 ml apã. Se adaugã ciuperci, arpagic, ardei gras, orez, mãsline,
cubul MAGGI ºi 500 ml de apã fiartã. Se introduce vasul la cuptor cca 10 minute.
Spre sfârºit, se adaugã sare, roºii, vin ºi se introduce din nou la cuptor 5­-7 minute.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: