miercuri, 31 decembrie 2008

Tocana cu carne de oaie

Ingrediente:
700 g carne de berbec cu os
800 g cartofi
400 g rosii proaspete ­ ­
300 g ceapã
100 g unturã ­
­ 50 g pastã de tomate
400 g ardei gras
1 g cimbru
50 g vin rosu ­
1 g boia de ardei ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se curãþã, se spalã si se porþioneazã. Ceapa si ardeii grasi se curãþã,
se spalã si se taie felii. Rosiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc si se
taie felii. Cartofii se curãþã, se spalã si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueazã
în 50 ml apã. Pãtrunjelul verde se spalã, se taie mãrunt. Bucãþile de carne si
ceapã se înãbusã în 50 g unturã cu 50 ml apã, se adaugã pastã de tomate, boia de
ardei si 1 l apã clocotitã, cimbru, sare, piper si se continuã fierberea. Când este
aproape gata, se aseazã câte o felie de rosie deasupra cotletelor, se adaugã vin si
se introduce la cuptor cca 5 minute.
Se serveste caldã, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: