joi, 11 decembrie 2008

Tocana de orez cu legume

ceapã ­ 300 g ardei gras ­ 400 g
roºii proaspete ­ 600 g orez ­ 125 g
boia de ardei dulce ­ 1 g zahãr ­ 10 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã ulei ­ 100 ml
1/2 cub MAGGI de gãinã sare ºi piper dupã gust
Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ardeii se spalã, se curãþã de
cotoare ºi seminþe ºi se taie fâºii înguste. Roºiile se spalã, se opãresc, se decojesc
ºi se taie sferturi. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Orezul se alege de
impuritãþi, se spalã în mai multe ape ºi se scurge. Ceapa, ardeii ºi orezul se înãbuºã
în ulei cu 100 ml apã. Se adaugã cca 300 ml apã clocotitã, boia, jumãtatea de cub
MAGGI, sare, piper ºi se continuã fierberea. Când orezul este aproape fiert, se
adaugã roºii, pãtrunjel verde, zahãr ºi se introduce la cuptor. Se serveºte cald.

Niciun comentariu: