joi, 11 decembrie 2008

Tocana dobrogeana

Ingrediente:
100 ml ulei
100 g morcovi
­ 100 g þelinã rãdãcinã
200 g ardei gras ­
400 g roºii proaspete ­
50 g orez ­
300 g ceapã ­
10 g ardei iute
­1 legãturã pãtrunjel verde
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Morcovii, þelina, ceapa, pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Ardeii se curãþã de cotoare ºi seminþe, se spalã ºi se taie fâºii înguste. Roºiile se
spalã, se opãresc, se decojesc ºi se taie felii. Ardeiul iute se spalã, se curãþã ºi se
taie mãrunt. Morcovii, þelina ºi ceapa se înãbuºã în ulei ºi cca 100 ml apã. Se
adaugã ardei gras, ardei iute, orez ºi cca 300 ml de apã fiartã. Când orezul s­a
fiert, se adaugã roºii, sare ºi piper dupã gust ºi se introduce la cuptor.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: