miercuri, 3 decembrie 2008

Tofu cu valoare biologica buna



• Produsul analizat este recomandat vegetarienilor si se inscrie in categoria
produselor traditionale asiatice. De asemenea, este indicat si pentru cei care
sufera de anumite afectiuni.

• Tofu este un produs traditional asiatic. Din eticheta produsului "Tofu –
branza de soia cu ardei" rezulta ca acesta este obtinut din extract de soia
(apa, boabe de soia), clorura de calciu (agent de coagulare), ardei,
saramura (apa, sare). Eticheta nutritionala ne arata ca pentru 100 de grame
valoarea energetica este de 111,42 kcal, iar continutul in proteine este 11,93
grame, glucide 5,04 grame, lipide 4,50 grame.

• ANALIZA. "Tofu – branza de soia cu ardei" este un produs vegetal,
compatibil cu dietele vegetariene. Densitatea energetica a produsului este
mica, continutul in proteine este ridicat, conferindu-i o valoare biologica
buna. Nu sunt specificate glucidele, astfel ca nu putem sti daca printre
acestea se gasesc si zaharuri flatulente (stahioza, melidioza, rafinoza),
precizeaza Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari
Alimentare.

• CONCLUZII. Produsul analizat este recomandat vegetarienilor, dar si
persoanelor care doresc sa-si diversifice dieta, fiind necesara testarea
tolerantei individuale inainte de consum. "Tofu – branza de soia cu ardei"
este o sursa de proteine vegetale de buna calitate, fiind indicate si in
alimentatia suferinzilor de hiperuricemie (guta), diabeticilor, suferinzilor de
maladii cardiovasculare, ne informeaza profesorul doctor Mencinicopschi.
Ca observatie, inscriptia "garantam ca soia nu a fost modificata genetic" nu
era necesara din punct de vedere al legii. Aceasta prevede ca numai in
cazul in care produsul este obtinut din soia modificata genetic sa se faca
specificatia. Pe de alta parte, nu este clar daca soia in general nu a fost
modificata genetic sau daca soia folosita in produs nu a fost modificata
genetic, spune specialistul.


Niciun comentariu: