luni, 1 decembrie 2008

Tort cu capsuni

Blatul - 80 g unt topit, 4 ouă, 120 g zahăr, 1 plic vanilie, 60 g făină, 60 g amidon
şi 50 g mac măcinat. Se face aluatul, se coace în formă rotundă şi, când este rece, se
taie în două straturi.
Crema - 800 g căpşuni, 1 kg brânză de vaci, 150 g zahăr, sucul şi coaja de la o
lămâie, 6 foi de gelatină, 250 ml frişcă, 1 pachet praf gelatină albă, 250 ml suc de
vişine şi 150 g marţipan
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, sucul de lămâie şi gelatina înmuiată, apoi se
amestecă cu frişca bătută. Pe prima foaie, se aşează un strat de căpşuni şi două treimi
din brânză. Se pune a doua foaie, după care crema şi fructele. Gelatina se amestecă
cu zahăr şi suc, apoi se toarnă peste fructe. Marţipanul se amestecă cu zahărul pudră
şi se întind fâşii late cu care se înconjoară blatul.

Niciun comentariu: