luni, 1 decembrie 2008

Tort cu ciocolata1

9 ouă, 3 linguri făină, 8 linguri apă, 400 g zahăr, 400 g unt, 100 g cacao
Se dau la fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, apoi se face un sirop, după care se
adaugă gălbenuşurile, pe rând. Se face o cremă omogenă care se împarte în două, o
parte se dă la rece, iar la cealaltă parte se adaugă făină şi albuşurile bătute spumă,
după care se pune la copt, timp de patruzeci şi cinci de minute. După ce s-a copt, se
umple cu crema rămasă la frigider şi la final se pudrează cu cacao.
Crema - 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat,
6 ouă
Bateţi până la omogenizare untul şi mierea, apoi adăugaţi nucile şi vanilia. În alt vas,
bateţi bine gălbenuşurile şi le adăugaţi compoziţiei. Puneţi totul într-o formă unsă cu
unt şi lăsaţi-o pentru a se întări. Se serveşte cu cremă de ciocolată, apoi se pot
adăuga la cremă şi albuşurile bătute spumă.

Niciun comentariu: