luni, 1 decembrie 2008

Tort cu ciocolata2

Blatul - 10 ouă, 12 linguri de zahăr, 2 linguri de pesmet, 2 linguri de făină şi 20
linguri de nucă măcinată. Frecăm gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute
spumă tare, apoi adăugăm pesmetul, nucile, făina şi un vârf de cuţit de bicarbonat.
Amestecăm bine, după care coacem la foc potrivit în tavă rotundă tapetată cu făină şi
ulei.
Crema - 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, un pachet de cacao şi 2 ciocolate. Se
amestecă, pe baie de aburi, până devine ca o smântână groasă. Separat se bat spumă
400 g unt, şi când este crema rece, se amestecă bine. Se însiropează foile cu 250 g
apă, 100 g zahăr şi 100 g rom.
La final, blatul se taie în 4 foi, se însiropează, se umple cu cremă, iar deasupra se
pune ciocolată rasă. Această cremă se poate folosi şi la tort din pişcoturi ornat cu
frişcă şi dulceaţă de căpşuni.

Niciun comentariu: