luni, 1 decembrie 2008

Tort cu fructe si gelatina

Blatul - 6 ouă, o cană de zahăr, o cană de făină, coaja şi zeama de la o lămâie. Se
freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă sare, coaja şi zeama de lămâie, apoi
albuşurile bătute spumă, iar la urmă făina. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină la
foc potrivit. După ce s-a răcit, se taie cu cuţitul şi se fac 3 foi.
Crema - 200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă de castane, 100 g alune sau nucă
măcinată, 300 ml vin roşu. Se freacă toate spumă, apoi ungem foile însiropate cu
suc de fructe aromat. se fierb cu zahăr, după care se pun 20 g gelatină. Amestecăm
bine şi punem în trei vase identice fructe diferite - vişine, căpşuni şi portocale,
deasupra turnăm 300 ml de vin cu gelatină şi lăsăm să se întărească până a doua zi.
A doua zi punem foaie, ungem cu cremă, punem un strat de fructe aspicate, iar foaie,
iar cremă şi fructe. Deasupra ornăm cu desen floral din fructe crude peste care punem
un strat din suc aromat cu gelatină, care le păstrează culoarea intactă şi un luciu
elegant.

Niciun comentariu: